Luxusní babiččin švestkový koláč

Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    12
  • Ready In
    1 hodina

Švestky patří mezi oblíbené ovoce pozdního léta, které nasbíráme na zahrádce či koupíme za přijatelné peníze v obchodech. Švestky jsou bohaté na vitamín E, vlákninu a spoustu minerálních látek, jako hořčík, vápník, fosfor a draslík. Se švestkami se dá v kuchyni přímo kouzlit a my si dnes upečeme švestkový koláč.

Luxusní babiččin švestkový koláč nikdy nezklame. Nejlepší na tomto koláči je, že suroviny nemusíte vážit, ale postačí Vám 250ml hrnek a nepotřebujete žádné speciální suroviny. Koláč by neměl mít vysoký korpus, aby nebyl suchý, ale krásně vláčný.

Suroviny – Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)

  • Polohrubá mouka
  • Cukr krupice
  • Mléko
  • Olej
  • Vejce
  • Prášek do pečiva
  • Sůl
  • Švestky
  • Máslo na vymazání plechu
  • Hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy – Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)

  • Připravíme si větší mísu, do které vsypeme polohrubou mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, špetku soli a promícháme.
  • Poté přidáme mléko, olej, vejce a šleháme mixérem, až se vše spojí dohromady.
  • Těsto vlijeme na plech 36x25cm, který máme předem vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  • Poklademe rozpůlenými švestkami, které jsme omyli a vypeckovali.
  • Nakonec koláč posypeme drobenkou. Vyzkoušejte recept na nejlepší máslovou drobenku.
  • Pečeme v předehřáté troubě  na 170°C cca 40 minut.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 1 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Štěpán

      Výborný, všichni si pochvalují. Je vláčný a zmizí během jednoho dne 💪

      Doporučuji skládat švestky co nejblíže k sobě, aby nevznikala ,,hluchá místa”.

    • Eva

      Tak to já mám raději babiččín recept s droždí je to zdravější

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..