-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce12
-
Celkový čas1 hodina
Švestky patří mezi oblíbené ovoce pozdního léta, které nasbíráme na zahrádce či koupíme za přijatelné peníze v obchodech. Švestky jsou bohaté na vitamín E, vlákninu a spoustu minerálních látek, jako hořčík, vápník, fosfor a draslík. Se švestkami se dá v kuchyni přímo kouzlit a my si dnes upečeme švestkový koláč.
Luxusní babiččin švestkový koláč nikdy nezklame. Nejlepší na tomto koláči je, že suroviny nemusíte vážit, ale postačí Vám 250ml hrnek a nepotřebujete žádné speciální suroviny. Koláč by neměl mít vysoký korpus, aby nebyl suchý, ale krásně vláčný.
Suroviny – Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
- Polohrubá mouka
- Cukr krupice
- Mléko
- Olej
- Vejce
- Prášek do pečiva
- Sůl
- Švestky
- Máslo na vymazání plechu
- Hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy – Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
- Připravíme si větší mísu, do které vsypeme polohrubou mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, špetku soli a promícháme.
- Poté přidáme mléko, olej, vejce a šleháme mixérem, až se vše spojí dohromady.
- Těsto vlijeme na plech 36x25cm, který máme předem vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
- Poklademe rozpůlenými švestkami, které jsme omyli a vypeckovali.
- Nakonec koláč posypeme drobenkou. Vyzkoušejte recept na nejlepší máslovou drobenku.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 40 minut.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Luxusní babiččin švestkový koláč (hrnkový)
Mohlo by se vám líbit
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews